Varovanje zasebnosti

Ko obiščete spletno stran www.racetaxi.si, ki jo upravlja podjetje BETA GYM d.o.o., Glavarjeva ulica 47, 1000 Ljubljana, SI50299689 (vpis v AJPES-u)  v nadaljevanju upravljavec – nam zaupate del svojih osebnih podatkov, ki smo jih dolžni varovati.

Če po strani samo brskate, je obseg osebnih podatkov, ki jih dobimo od vas, omejen na anonimno identiteto vaše naprave (računalnika, telefona itn.) in se beleži z določenimi piškotki.

Ko pa se odločite izpolniti obrazec za povpraševanje nam pošljete tudi svoje ime, priimek, telefonska številka,  e-naslov in včasih tudi druge osebne podatke. Podrobneje o vsem tem v nadaljevanju.

Varnost vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate, je za nas izjemno pomembna, saj si želimo vašega zaupanja! Vse zbirke osebnih podatkov zbiramo, beležimo, urejamo, shranjujemo ali izbrisujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (v nadaljevanju GDPR).

V tem dokumentu pojasnjujemo:

 • kakšne podatke zbiramo, kako jih vodimo in ali jih s kom delimo,
 • katere pravice vam pripadajo pri upravljanju, popravkih in izbrisu osebnih podatkov, ki ste jih zaupali nam,
 • o tem, kako zagotavljamo varnost zbirk osebnih podatkov,
 • poleg tega pa dokument vsebuje tudi navodila o tem, kako lahko uveljavljate svoje pravice.

Varnost osebnih podatkov

Kakšne so vaše pravice?

Vaše pravice glede osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, so zapisane v tretjem poglavju GDPR in obsegajo:

 • pravica do preglednosti: vsakič, ko nam zaupate podatke, vam natančno in v jasnem jeziku pojasnimo, zakaj potrebujemo podatke, kako jih bomo obravnavali ipd. V praksi to pomeni, da pred potrditvijo pošiljanja svojih podatkov, o tem, kaj se bo z njimi zgodilo, dobite natančne informacije;
 • pravica dostopa do osebnih podatkov oziroma vpogled v podatke, ki jih imamo o vas, kakor tudi pridobitev informacije, ali imamo vaše osebne podatke. Vaša pravica je vedeti, zakaj jih imamo, kaj počnemo z njimi, ali smo jih komurkoli posredovali, obdobje hrambe vaših podatkov;
 • pravica do popravka in pravica do pozabe (izbrisa): zahtevate lahko spremembe oziroma popravek netočnosti pri vaših osebnih podatkih, ki jih imamo; lahko pa tudi zahtevate izbris osebnih podatkov, ki jih imamo o vas;
 • pravica do omejitve obdelave. Obdelava lahko pomeni zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Uporabniki imate pravico omejiti eno ali več naštetih dejanj, pri čemer ni nujno, da zahtevate tudi izbris podatkov;
 • pravica do prenosljivosti podatkov: vse podatke, ki ste nam jih posredovali in jih hranimo o vas, smo vam dolžni na vašo zahtevo posredovati v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in vi imate pravico te podatke posredovati drugemu upravljavcu;
 • pravica do ugovora: uporabniki lahko zahtevate, da vaših podatkov ne vključujemo v kakršnekoli obdelave in statistične analize, pri čemer običajno ne gre za prepoznavne osebne podatke. Kljub temu imate pravico ugovora do uporabe teh podatkov;
 • pravica do odločanja o avtomatiziranem sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Zajem podatkov na www.racetaxi.si

Podatke zbiramo z izpolnitvijo obrazca za povpraševanje, ki sta na spletni strani www.racetaxi.si in so nujno potrebni za opravljanje storitev…itd.

 • Ime in priimek
 • Elektronski naslov
 • Telefonska številka
 • Izjava skrbnika (ime in priimek skrbnika, telefonska številka, naslov, e-naslov

Namen zbiranja osebnih podatkov

Namen zbiranja osebnih podatkov na spletni strani www.racetaxi.si je:

 • Z izpolnitvijo obrazca za povpraševanje o naših storitvah se strinjate, da vaše osebne podatke hranimo v naši bazi z namenom ugotavljanja vašega zanimanja za storitve ter kontaktiranja v zvezi z njimi prek elektronske pošte ali telefona. BETA GYM d.o.o., Glavarjeva ulica 47, 1000 Ljubljana, SI50299689 v tem primeru hrani in obdeluje vaše osebne podatke z namenom pošiljanja odgovora na vaše povpraševanje ter morebitnega nadaljnega sodelovanja.
 • Izboljšava uporabniške izkušnje na naši spletni strani

Kako dolgo hranimo osebne podatke

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih.

Varnost prenosa podatkov

Spletna stran www.racetaxi.si ima vgrajen varnostni certifikat SSL. Ta certifikat zakodira sporočila med spletno stranjo in uporabniki in s tem zagotavlja varno komunikacijo na medmrežju. Da je certifikat nameščen, lahko preverite sami. Poglejte na vrstico s spletnim naslovom: levo od naslova www.racetaxi.si, kjer je prikazan znak ključavnice, pri nekaterih brskalnikih piše tudi “secure”. Poleg tega vidite, da se naslov spletne strani začne https://. Črka “s” pomeni varno povezavo.

Pravice posameznikov

S pisno zahtevo, poslano na naslov:  BETA GYM d.o.o., Glavarjeva ulica 47, 1000 Ljubljana, SI50299689, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošljete na elektronski naslov info@racetaxi.si,  lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov. Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: BETA GYM d.o.o., Glavarjeva ulica 47, 1000 Ljubljana, SI50299689, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošljete na elektronski naslov info@racetaxi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Plačilni pogoji

Trenutno je na voljo plačilo preko sistema PayPal. Plačate lahko z vašim PayPal računom ali direktno s kreditno kartico VISA, MasterCard, …

Ob uspešno zaključenem plačilu na email prejmete potrditev in v primeru nakupa darilnega bona, prejmete tudi darilni bon oz. darilne bone v obliki PDF dokumenta.

Dostava

V primeru naročila digitalnih produktov – darilnih bonov – dostava ni potrebna, saj darilni bon prejmete takoj po uspešno opravljenem plačilu na vaš email, ki ste ga vnesli pri naročilu v obliki PDF dokumenta.

V primeru nakupa fizičnih  produktov – promo materiala – pa dostavo opravlja dostavna služba, bodisi Pošta Slovenije, DPD ali GLS.

Koriščenje darilnega bona

Darilni bon lahko koristite na vseh vnaprej razpisanih dogodkih. O dogodkih vas bomo obveščali tudi preko emaila. Vsi dogodki pa bodo objavljeni tudi na naši spletni strani v rubriki novice, zato svetujemo da jih redno spremljate.

Na dan dogodka se pripeljete na dogovorjeno lokacijo – dirkališče – ob dogovorjeni uri in s seboj prinesite PDF bon. Dovolj je tudi da nam ga pokažete na telefonu. Bon bomo skenirali, saj vsebuje unikatno šifro in QR kodo. S tem bomo verificirali, da je bon veljaven in še nekoriščen.

V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo preko kontaktnega obrazca ali telefonske številke.